Щангистът Васил Господинов е Спортист на Асеновград за 2018 г. СНИМКИ

Автор: Plovdiv Now 9671
Щангистът Васил Господинов е Спортист на Асеновград за 2018 г. СНИМКИ

Васил Господинов е Спортист на годината на Асеновград за 2018 г. Щангистът от СК „Вдигане на тежести – Асеновец” стана четирикратен носител на приза, който му бе връчен на специална церемония снощи от кмета д-р Емил Караиванов. Васил Господинов бе избран сред 13 номинирани спортисти. Постиженията му през годината, с които той си заслужи приза са спечелването на осмо място в категория 109 кг на Световното първенство по вдигане на тежести за мъже в Ашхабад, Туркменистан, и първо място на държавното първенство за мъже в Сопот. Личен треньор - Лъчезар Кишкилов.

Второто място в класацията зае таекуондистката Катерина Бейчева с личен треньор Георги Шишков, а третото призово място бе състезателката по шинкиокушин Веселина Чирпанлиева с личен треньор Петко Чирпанлиев.

 Тази година беше връчена една специална и нетрадиционна награда и това бе призът „Заклет фен на асеновградския спорт”. Той бе присъден на кмета на община Асеновград д-р Емил Караиванов, който получи бяла фланелка с едноименен надпис. Развълнуван от наградата, той сподели: „Годишните номинации за 10-те най-добри спортисти на Асеновград за поредна година събраха спортния ни елит на едно място. Тук сме заедно с доайените на асеновградския спорт, донесли едни от най- големите олимпийски и световни успехи, прославили България и родния Асеновград по целия свят. Заедно сме и с младите ни надежди, които вървят по техните стъпки и уверено крачат към успеха”

Призът „За популяризирането на асеновградския спорт” получиха боксьорката Станимира Петрова и шахматистката Антоанета Стефанова.

С титлата „Треньор на годината” бе отличен Лъчезар Кишкилов, личен треньор по вдигане на тежести на Васил Господинов и Георги Йочев. За „Отбор на Асеновград за 2018 г.” бе избран отборът на ВК „Тополово” – момичета до 12 г., с треньор Димитър Илиев.

Държавното лично-отборно първенство по спортни танци и турнирът по спортни танци за купа „Асеновград 2018” бяха обявени за „Спортно събитие на годината”, организирани от КСТ „Асеновец” с ръководител Дойка Апостолова.

Мирослав Радев от ФК „Асеновец-2005”  /мъже/ бе избран за футболист № 1 на Асеновград със старши треньор Димитър Илиев. Традиционната награда на телевизия ТВ САТ КОМ за заслужени спортни успехи тази година получи сдружение „Устремени”. Другият щангист в тазгодишните номинации Георги Йочев с личен треньор Лъчезар Кишкилов взе отличието за „Най-перспективен млад състезател”.

Десетте най-добри асеновградски спортисти за 2018 г. бяха определени по предложение на спортните клубове:

  1. Васил Господинов – вдигане на тежести
  2. Катерина Бейчева – таекуон-до
  3. Веселина Чирпанлиева – шинкиокушин
  4. Димитър Кумчев – свободна борба
  5. Тодор Колевски – кану-каяк
  6. Атанас Шулев, Тодор Тодоров, Кенан Ахмедов и Георги Гуглев – кану-каяк
  7. Васил Кирков – тенис
  8. Джейхан Идриз – шинкиокушин
  9. Христо Йовев – ски бягане и биатлон
  10. Окан Мехмед – кик бокс

 

 

        

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина