Шестима асеновградчани контактни със сестрата с коронавирус в Пловдив

Автор: Plovdiv Now 21713
Шестима асеновградчани контактни със сестрата с коронавирус в Пловдив

Карантинираните към днешна дата в община Асеновград са общо 118. От тях 71% са в града, а останалите са жители на селата, като най-много са от Боянци - 24. Няма регистрирани случаи на коронавирус COVID-19 в община Асеновград до момента. През изминалата седмица екипи на РЗИ - Пловдив и РУ – Асеновград извършиха общо 206 броя проверки на лица за спазване на карантинните ограничения и 63 - на обекти с обществено предназначение. Образувани са 3 преписки за нарушения на карантинните изисквания. За последната седмица са получени общо 7 сигнала - основно за неспазване на ограничителните мерки. Създадена беше организация за своевременно изпращане  заповедите на министъра на здравеопазване по населените места в общината за предприемане на мерки за изпълнението им.

В МБАЛ – Асеновград постепенно се възобновява приемът на пациенти. За COVID-19 са изследвани още 3-ма души от лечебното заведение, чиито проби са отрицателни. В „Медицински център I“ също се възобновява провеждането на консултации и ваксинации. Установено е, че 6 асеновградчани са контактни на медицинска сестра, която ги е обслужвала и е била с потвърдена положителна на COVID-19 проба - от онкология в Пловдив. Пациентите са с онкологично заболяване и провеждат химиотерапия. Днес (15.05.20 г.) им са връчени предписания за спазване на 14-дневна карантина. Те ще съобщават за състоянието си на личните лекари.

24-ти май - Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост – ще бъде отбелязан виртуално от училищата в община Асеновград, стана ясно по време на днешното заседание на Общинския оперативен щаб. Матурите ще се провеждат между 01.06.20 г. и 03.06.20 г., държавните изпити – между 05.06.20 г. и 10.06.20 г. Планирано е провеждане на балове след 26.06.20 г. или през юли, при условие, че това бъде разрешено от Министерството на здравеопазването.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина