Семейство от Русия се сдоби с рожба след гореща молитва към Богородица в Бачковския манастир

Автор: Добринка Димова 3681
Семейство от Русия се сдоби с рожба след гореща молитва към Богородица в Бачковския манастир

Семейство от Русия се сдоби с рожба след посещение в Бачковския манастир „Успение Богородично” и молитва пред образа на Света Богородица. За чудото в живота на Ирина и Игор разказаха от Светата обител, където бе кръстен 5-годишният Артем.

Семейството посещава манастира преди малко повече от пет години. Женени са от доста време, но нямат деца. В обителта попадат на отец Мелитон и му споделят болката си. Той ги насочва към чудотворната икона в манастира. Ирина и Игор отправят своята молитва към Божията майка, а отецът им подарява райска ябълка от дървото в манастирския двор. Обещава им, че ще ги има в молитвите си и ги изпраща в родната Москва. Молитвата им е чута и девет месеца по-късно Ирина ражда син.

Неописуема е радостта и благодарността на семейството. Детето расте здраво и весело. Ирина и Игор решават, че трябва да кръстят малкия Артем в манастира, в който е бил измолен. Така семейството пристига отново в България, за да изживее радостта от кръщението на сина си и благодари лично на покровителката на Бачковския манастир – Божията майка, и на отец Мелитон, на когото щастливата майка подарява избродиран от нея самата образ на Св. Пантелеймон.

„Детето е живо свидетелство за чудотворната сила на молитвата пред Бачковската икона на небесната наша застъпница”, споделят от манастира.

Точното име на иконата е „Св. Богородица Умиление”. Тя е подарена на манастира от грузински монаси през 1311 г. Според легендата иконата преди векове е укрита в Клувията от монаси и след много години по излъчваната светлина е открита от две овчарчета. Тогава е върната в манастира, но изчезва оттам и отново е намерена в същата местност. Това се повтаря три денонощия. Накрая след съновидение на един от монасите иконата е поставена отдясно на входа на църквата, така че всички да минават край нея.

Иконата „Света Богородица” помага на болните и бездетните, затова ликът на Божията майка се смята за чудотворен. Вярва се, че силата й е най-голяма на втория ден на Великден. Само веднъж в годината чудотворната икона на Света Богородица напуска пределите на манастира. Това става в деня след Великден, когато, украсена с венец от цветя, се изнася от монасите и с литийно шествие се отнася от манастира до местността Клувията, където се отслужва молебен.

Снимки: Фейсбук

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина