Съветниците от Асеновград гласуват отпускане на 5 000 лв. за Лизавета

Автор: Plovdiv Now 5226
Съветниците от Асеновград гласуват отпускане на 5 000 лв. за Лизавета

Общинските съветници ще гласуват молба за отпускане на еднократна финансова помощ на Лизавета. В постъпилото в края на ноември заявление от нейна страна е посочена сумата от 5 000 лева, нужни за лечение със стволови клетки в турска клиника с цел подобряване на здравословното й състояние, пише asenovgrad.net.

Припомняме, че Лизи изостана с лечението си поради неналичие на финансови средства. Тя пропусна вливка на стволови клетки- процедура, която е абсолютно задължителна, за да с подобри състоянието й. Вливката трябвало да се осъществи миналия месец, а цената на процедурата е 9 000 евро. 

Лизавета страда от тежко невралгично заболяване – множествена склероза, и е с 80% трайна нетрудоспособност. Пенсията на Лизавета е 133,08 лева, а месечните интеграционни добавки - 22,50 лева. До момента местният парламент е гласувал 4 еднократни финансови помощи (2014 г. - 2017 г.) за лечението й на обща стойност 6 000 лева. Младата асеновградчанка няма как да се излекува от заболяването, но може да се радва на още много слънчеви дни, ако не прекъсва лечението си. Само така тя ще достигне до състояние на ремисия. 

Първите симптоми на заболяването си асеновградчанката усеща преди 9 години – световъртеж, залитане, лесна умора. Направените изследвания установяват, че страда от множествена склероза – церебро-спинална форма. Лечението и рехабилитацията са последвани от периоди на подобрение и периоди на влошаване. Лизи няма как да се излекува, но с модерна терапия с вливане на стволови клетки може да постигне ремисия и да има още много дни пред себе си.

Всеки от нас може да помогне на Лизи, като пусне sms с текст DMS LIZA на номер 17 777 или да направи по-голямо дарение на откритата сметка в нейна полза:

BG 84 UBBS 80021060713340 или paypal: [email protected].

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина