Съседска свада с ножове завърши с убийство в Асеновград

Автор: Plovdiv Now 22933
Съседска свада с ножове завърши с убийство в Асеновград

Автор: Георги Тошев

Съседска свада, съпроводена с намушквания с ножове, е завършила с убийство в Асеновград. Инцидентът се разиграл в първите часове на 10 август след като синът на Ибрям Шекерджи му се оплакал, че е бил нападнат. Бащата отишъл да се саморазправя с нападателите и се стигнало до масово сбиване и размяна на удари. Един от мъжете от бил откаран в болница, където след време починал. От сбиването пострадал и обвиняемия Шекерджи, научи trafficnews.bg.

Първоначално по случая било образувано досъдебното производство под ръководството на Районна прокуратура и на 47-годишния Шекерджи било повдигнато обвинение за нанасяне на тежка телесна повреда. На по-късен етап, с оглед събраните доказателства е преценено, че делото следва да се поеме от Окръжна прокуратура-Пловдив и обвинението било преквалифицирано в умишлено убийство по хулигански подбуди. Така на 16 октомври 2023 г. спрямо обвиняемия Шекерджи е било ново обвинение за по-тежко наказуемо престъпление и Окръжният съд в Пловдив го оставил за постоянно в ареста.

47-годишният Шекерджи обаче решил да обжалва решението на окръжните магистрати пред Пловдивския апелативен съд. Предвид тежкото умишлено престъпление в което е обвинен, въззивният съд е преценил, че са на лице всички предпоставки за вземането на най-тежката мярка за неотклонение – съпричастност към престъплението, вероятност да се укрие и опасност да извърши друго престъпление.

За подобно престъпление в законът се предвижда санкция лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор, доживотен затвор без право на замяна.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина