Санират детска градина и две училища в Асеновград

Автор: Plovdiv Now 3756
Санират детска градина и две училища в Асеновград

Ремонтите  за близо 3 милиона лева се извършват по оперативна програма „Региони в растеж“. Строителството започва в детска градина „Надежда“ и двете гимназии в града – „Свети Княз Борис I“ и „Св. Св. Кирил и Методий“. Договорите с тези учебни заведения вече са подписани, а реконструкцията започва до дни. Следващата седмица предстои работна среща с директорите и фирмите-изпълнители, за да уточнят графика на работа. Ремонтът не   трябва да пречи или  спира учебния процес, обясни кметът на града д-р Емил Караиванов, цитиран от dcnews.bg.

Най-сериозната инвестиция ще бъде направена в училище „Св. Княз Борис I“. Там подобренията ще глътнат 1,2 милиона лева.

В гимназията ще бъдат изградени спортни площадки, ще бъдат построени две нови съоръжения  за дълъг скок и лека атлетика. За най-малките ученици ще бъде направена нова детска площадка с антишокова настилка, оборудвана със комбинирано съоръжение, люлка и  катерушка. След ремонта в двора на училището ще има  нова учебна площадка за възпитание и обучение по безопасност на движението и нова площадка за урок на открито.

В „Свети Свети Кирил и Методий” ще бъде изградена осветителна инсталация за тренировъчното игрище и система за видеонаблюдение, предвидена е и нова стълбищна платформа за инвалидни колички и осигуряване на достъпна среда за хора с увреждания. Там ремонтите ще струват около 1 милион лева.

За изграждане на рампа за деца в неравностойно положение, топло и хидроизолация и нов газов котел в детска градина „Надежда“ са осигурени 640 хиляди лева.

Ремонтите предвиждат още внедряване на мерки за енергийна ефективност в трите сгради. Озеленяването на дворните пространства пък ще бъде подменено с нови декоративни видове.

По проекта Общината очаква финансова помощ за саниране на още две детски заведения. Това са ОДЗ „ Зорница” и детска градина „Пролет”. Там ремонтите обаче ще с забавят, тъй като обществената поръчка се обжалва в Комисията за защита на конкуренцията.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина