Рокерки с кампания в Пловдив и Асеновград за борба с рака на гърдата

Автор: Plovdiv Now 6779
Рокерки с кампания в Пловдив и Асеновград за борба с рака на гърдата

Десетки дами от цяла България се обединяват на 17 октомври в красиво мото шествие в подкрепа на международната здравна кампания, посветена на превенцията и лечението на рака на гърдата. Рокерките организират поредица от събития в Пловдив и Асеновград, в които ще информират за важността на ранния скрининг и профилактика на заболяването и поддържане на добро емоционално здраве.

В 11 часа участничките ще се съберат пред спортна зала „Колодрума" в Пловдив, където ще разяснят причините, превенцията и лечението на заболяването. Ще се раздават информационни материали за дамите с призив да се подложат на профилактичен преглед, който е най-ефективно средство за ранно откриване и лечение на заболяването.

Гостите ще имат възможност да подпомогнат с дарение целите и дейностите на Фондация „Една от 8“. Придружавани от „Пловдив райдърс“, момичетата ще направят атрактивно шествие по основните булеварди на града, носейки отличителните знаци на Кампанията. Програмата ще продължи с гостуване на мото клуб „Торнадо“ в Асеновград.

Чрез един по-нетрадиционен начин и с достигане на различни обществени среди, сдружение „Жените Мотористи ЕМпауърд България“ цели да даде своя принос за ранното откриване на рака на гърдата.

Събитието е по идея и се организира от Сдружение „Жените Мотористи ЕМпауърд България“. Реализира се в подкрепа на фондация „ЕДНА ОТ 8“ и със съдействието на мотористите-домакини от PLD Riders и MC TORNADO Асеновград!

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина