Родолюбци от Асеновград развяха нови български знамена по върхове в Рила

Автор: Plovdiv Now 6663
Родолюбци от Асеновград развяха нови български знамена по върхове в Рила

Нови български знамена се развяха на още два планински върха в България като част от патриотичната инициатива на Сдружение "Устремени" в Асеновград под мотото  "Трибагреници на планинските върхове в България".

Твоа са връх Мальовица (2729 м.н.в.) и Додов връх (2661 м.н.в.), и двата в Рила. Преди дни трибагреник се развя и на връх Вихрен в Пирин.

Припомняме, че поставянето на първото българско знаме на връх Белмекен в Рила стана факт още в края на месец юни тази година. Приготвените българските трибагреници са общо 15 и още през февруари тази година бяха изработени и очакваха своята мисия да се развеят на планински върхове в България. Сдружение "Устремени" и фирмата за изработване на знамена в Първомай работеха заедно по един съвместен проект, а именно - "Трибагреници на планинските върхове в България".

Патриотичната идея е през 2020 година на 15 български върха в планините Родопи, Стара планина, Рила и Пирин да бъдат поставени нови национални флагове, с които да бъдат заменени старите, унищожени вече от времето и атмосферните условия. 

Снимки: ustremeni.blogspot.com.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина