Родителите на младежите, убили мъж в Асеновград: Невини са! Съдът: Убийството е колосално жестоко

Автор: Plovdiv Now 9677
Родителите на младежите, убили мъж в Асеновград: Невини са! Съдът: Убийството е колосално жестоко

„Митко не е виновен. Невинен е!”, това заяви майката на един от обвиняемите за жестокото убийство, придружено от грабеж в Асеновград.  В съдебната зала, по време на заседанието за определяне на мерките за неотклонение на Исмаил Асан и Митко Асенов, бяха близките им.

Те споделиха пред журналистите, че децата им са невинни.

„Не е искал да го убие, само го е ударил два пъти”, каза в коларите на съдебна палата роднина на Исмаил. Същите думи бяха казани и от самото 15-годишно момче пред съдебния състав.

„Два пъти го ударих само. После той падна, удари си главата в камък и умря. Не исках да го убия”, заяви Исмаил.  Той се измъкна от въпросите на магистратите, заявявайки, че не разбира български. Думите му бяха подложени по съмнение, тъй като още в началото на заседанието момчето заяви, че ходи на училище, грамотен е и имал добри оценки.

Митко пък заяви, че не трябва да е в ареста, тъй като „има много работа”.

„Трябва да ходя на работа и да се готвя за изпити. Искам да завърша 10 клас, за да продължа нагоре в училище. Трябва ми диплома за средно образование. Не е редно да съм в затвора”, каза Асенов.

Думите на двете момчета не натежаха пред Апелативния съд. Председателят на състава определи действията на Митко и Исмаил като „колосално жестоки”.

„Случаят е особено тежък. Обвинението на Асан е убийство, причинено по особено жесток начин и мъчително за жертвата. Що се отнася до Митко Асенов той е станал свидетел на деянието, което е извършено по хулигански причини без мотив, не е взел никакви мерки за предотвратяването му. Грабежът пък е извършен след убийството”, заявиха магистратите в залата.

Така двете момчета остават окончателно в ареста.  

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина