Ремонтират част от пътя Асеновград - Кърджали с пари от държавата

Автор: Plovdiv Now 4699
Ремонтират част от пътя Асеновград - Кърджали с пари от държавата

Започва ремонт на част от пътя Асеновград - Кърджали. Отсечката е с дължина от 32,760 километра и е в границите на асеновградска община.

В рамките на населените места да бъдат създадени пешеходни пътеки и да се поставят изкуствени неравности, за да се постигне ограничаване на скоростта на автомобилите. За тази ще бъде изгответ проект, който след съгласуване с КАТ и Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) ще бъде включен към националния проект и съответно - изпълнен. Идеята на обновяването на участъка е да се гарантират животът и здравето на всички участници в движението.

Финансирането ще е изцяло със средства от държавата. В обсега на пътя влизат пътни участъци от селата Червен, Долнослав, Тополов, Новаково и отбивки за Леново и Мулдава. Проектът за рехабилитация включва цялостно преасфалтиране, полагане на нови бордюри и изграждане на улично осветление. Повдигнати и обикновени пешеходни пътеки ще бъдат поставени на възлови и проблемни зони. Рехабилитацията на този път се чака от години. Процедурите вече са задвижени, а същинският ремонт предстои да стартира скоро.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина