Прокуратурата погна шофьор от Асеновградско, карал пиян и подкупвал полицаи

Автор: Валерия Василева 5076
Прокуратурата погна шофьор от Асеновградско, карал пиян и подкупвал полицаи

Окръжна прокуратура - Пловдив е внесла обвинителен акт спрямо 59-годишен жител на село Мулдава, община Асеновград, за управление на автомобил след употреба на алкохол, опит за подкуп, причиняване на телесна повреда на полицейски служител.

На 7.08.2018 г.  в село Мулдава лицето с инициали М. Ш. противозаконно е попречило на полицейски служители да изпълнят задълженията си, като не изпълнил разпореждане да остане на място в управлявания от него лек автомобил „Нисан Патрол", за да бъде тестван за алкохол, като е напуснал местопроизшествието с автомобила и се е укрил. Водачът е предприел маневра „завой наляво" и допуснал причиняване на телесна повреда на полицейски служител. При направената по-късно експертиза по надлежен ред е установено, че лиицето е шофирало с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда - между 1,33 и 1,37 на хиляда.

В същия ден нарушителят е предложил да даде подкуп в размер на 50 лева на полицейски служител  – инспектор от РУ в Асеновград, за да не извърши действия по служба, да не предприема спрямо него действия по констатиране на управление на автомобил след употреба на алкохол. 

На следващия ден служители на реда са установили, че лицето държи в дома си два боеприпаса, без да има за това надлежно разрешение.

Спрямо нарушителя е взета мярка за неотклонение „Гаранция" в размер на 5 000 лева.   

Снимка: илюстративна

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина