Прокуратурата подхвана случая със заградената улица в Асеновград

Автор: Валерия Василева 4878
Прокуратурата подхвана случая със заградената улица в Асеновград

Районната прокуратура в Асеновград започва проверка за установяване на самоуправство по случая със заградена улица в града, предава БНР. Преди две седмици наследниците на един от имотите на улицата го оградиха с телена мрежа, а живеещи в кв. „Баделема” протестираха, че тя не е по кадастралния контур. Оторизираните местни органи не взеха никакво отношение да бъде спазен Законът за устройство на територията и мълчаливото им съгласие за оградата подтикна наследниците да я бетонират на две места. И пак не по белия контур. Не мина и без инцидент – възрастна жена бере душа в болницата от преживения стрес.

Имотът е 900 кв. метра, който представлява зелена площ, намираща се на северозапад от Палеонтологичния музей. Преди половин година живеещите наоколо протестираха срещу жилищното й застрояване, издигнаха палатков лагер и организираха подписка. Общинският съвет – Асеновград, се съобрази с исканията им и на 11 юли отмени предишното си решение за застрояване на градинката.

Въпреки че предстоят процедури по отчуждаване, бетонирането на улицата и ограждането на имота отново скандализираха асеновградчани, които настояват на предстоящото заседание следващата сряда общинските съветници да вземат решение за незабавно започване на необходимите процедури.

По думите на председателя на инициативния комитет Мария Аврионова би следвало наследниците на имота да бъдат обезщетени със съответен общински имот и зелената площ да бъде запазена за обществено ползване.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина