Проектирането на естакада по Асеновградско шосе - невъзможно! Довършват локалите

Автор: Благовест Андонов 6921
Проектирането на естакада по Асеновградско шосе - невъзможно! Довършват локалите

Рестартът на ремонтните дейности на пътя Пловдив – Асеновград почти сигурно ще започнат с изграждането на дългоочакваните локални платна. Областният управител Здравко Димитров е одобрил ПУП- парцеларен план за довеждащите платна от КЦМ до края на пътя, преди табелата на Асеновград.

Очаква се ремонтът да продължи от март, но не е изключено и дейностите да започнат по-рано, ако времето го позволява. Припомняме, че реконструкцията на пътя бе замразена преди Нова година, именно заради забавянето на проекта за локалите. В момента пътят е на биндер, като след изграждането на локалите ще се положи и последният слой асфалт.

Идеята за изграждането на кръгово ниво на пътя Пловдив – Асеновград обаче засега отпада. Това е станало ясно по време на последната среща между „Бизнесът за Пловдив” с АПИ.

Техническото проектиране на естакада на кръговото кръстовище е невъзможно, тъй като пътят се прави по оперативна програма. В тези случаи изпълнението на обектите имат 5 години устойчивост и проектът не може да се променя. Това, което са се договорили от АПИ с бизнес сдружението  е проектирането на  дясна изтеглителна лента в посока Пловдив, като по този начин се отпуши трафика.

Очаква се пътят да вземе Акт 16 най-късно до есента, като всички дейности по него да бъдат приключили.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина