“Прекрояват“ туристическия маршрут “Свещената утроба на Родопа“ край Асеновград

Автор: Plovdiv Now 6688
“Прекрояват“ туристическия маршрут “Свещената утроба на Родопа“ край Асеновград

Планинарите от туристическото сдружение "Устремени" в Асеновград обмислят "прекрояване" на туристическия маршрут "Свещената утроба на Родопа", който включва Кръстова гора, Караджов камък и Беланташ.

Причината е, че този маршрут, колкото красив, толкова е и тежък, но не толкова заради разстоянието или денивелацията, а заради няколкото неприятни отсечки. Една от тях е отсечката от Караджов камък до местност "Горния гидик" (поляната преди Хайдутташ), където дълбоката букова шума и стръмният терен създават опасност от падане и контузии.

След внимателен и обстоен анализ Сдружението е решило да създаде алтернативна, по-лека и приятна възможност за връзка между двата обекта - Караджов камък и Хайдутташ.

Ще бъде обявена доброволческа кампания за маркиране и поставяне на указателни табели по новата отсечка. Тя ще е по-дълга с 1.9 км, но за сметка на това ще е в пъти по-лесна и приятна, защото в по-голямата си част ще следва широк горски път.

"На мнение сме, че една пътека не е "вечна", а на база на впечатления и отзиви от туристи, трябва да търсим варианти за подобрения в туристическата инфраструктура в община Асеновград, когато те се налагат. "Караджов камък" е национално разпознаваема дестинация за пешеходен туризъм с хиляди посетители годишно и е особено важно техния комфорт да е осигурен максимално, когато възможностите го позволяват", споделят от Сдружение "Устремени".

Източник: Сдружение "Устремени"

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина