Празничен концерт зарадва асеновградчани за Деня на християнското семейство

Автор: Plovdiv Now 4565
Празничен концерт зарадва асеновградчани за Деня на християнското семейство

За големия християнски празник – Въведение Богородично, традиционен празничен концерт зарадва асеновградчани. Домакин беше читалище „Родолюбие - 1873 г.” Събитието се проведе точно в навечерието на празника, известен още и като Ден на християнското семейство.

Празничната програма беше открита от талантливата Виктория Стефанова с рецитал на „Символа на вярата” – древен текст-вероизповед, с който християните изповядват вярата си по време на своите съвместни и лични молитви. След това присъстващите на събитието чуха Господня молитва „Отче наш” в акапелно изпълнение на децата от вокална група „Калина Малина”.

Архиерейският наместник на асеновградска духовна околия ставрофорен свещеноиконом Йордан Георгиев произнесе вдъхновяващо слово. Той припомни същността на празника и значението, което има християнството за възпитанието на подрастващите, за формиране на техните морални ценности и мироглед.

Празничната програма продължи с музикалните изпълнения на  приказните гласове на оперните певци Любомира Петрова и Цветан Цветков от Дуо Доминанто, на ФС ”Детска песен – Надежда Хвойнева” с ръководител Стойко Каранлъков и на очарователните възпитаници от вокалния клас на Ина Паришева при НЧ „Родолюбие-1873 г.”.

В празничния концерт с красиви танци и грация се изявиха децата от  БС ”Терпсихора” с художествен ръководител Венета Янкова, учениците  от ДТС ”Станимаклийче” при Центъра за личностно развитие и подкрепа „Васил Левски” и енергичните дами от танцов състав ”Ади” при НЧ „Родолюбие-1873 г.” с ръководител Аделина Кърчева. Своя музикален поздрав отправиха и малките китаристи Георги и Йордан Георгиеви.

За финал, празничната атмосфера достигна своята кулминация с прекрасните и автентични изпълнения на  „Големите гайди” с ръководител Стефан Янев. Магията на родопската музика успя за пореден път да развълнува силно публиката, която остана на крака до самия край на концерта.

С поздрав и пожелания за здраве, благоденствие и топлота в семейството, обаятелната водеща Ирина Иванова закри празничния концерт под звуците на „Многая лета”. 

 
 
 
 
 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина