Пожарната в Асеновград се руши, сградата има нужда от спешен ремонт

Автор: Plovdiv Now 11243
Пожарната в Асеновград се руши, сградата има нужда от спешен ремонт

Сградата на Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Асеновград трябва да бъде санирана, а покривът изцяло подменен.

Двуетажната постройка, собственост на МВР, е построена през 1933 година и вече 85 години в нея не е правен основен ремонт. По време на последните дъждове зданието на улица „Речна”  почти се наводни заради прогнилия таван. Заради непрекъсната влага и течове на места изолацията е паднала, кърти се и мазилката, пише dcnews.bg

Нееднократно пожарникарите са сезирали ръководството на МВР за състоянието на сградата. Преди месец специалисти са извършили обследване на покривната конструкция и са издали предписание за спешен ремонт. Според констатациите той ще струва около 60 хиляди лева.

„Текущи ремонти на сградата са извършвани с доброволен труд на пожарникарите, преди време е препокрит покривът й, но условията на труд през годините стават все по-лоши”, коментира ст. инсп. Щелиан Гочев, началник група „Пожарогасене” към РСПБЗН-Асеновград. „Кърпим с подръчни средства, но идва един период, в който всичко ще рухне”.

По повод Седмицата на пожарната безопасност днес в двора на службата в Асеновград се състоя демонстрация на техника и беседа с деца как  се борави с пожарогасител и се оказва първа помощ при възникване на пожар.

„Техниката, с която разполагаме е напълно достатъчна за професионалните ни екипи”, коментира ст. инсп. Щелиан Гочев.  Той посочи, че на територията на района няма липса на кадри, а в службата работят общо 53 души.

Църковен водосвет и молебен за здравето на огнеборците и техните семейства беше отслужен от  асеновградски свещеници. Беше раздаден и курбан.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина