Повдигнаха обвинение на шофьора от Асеновград, карал автобус с 2,08 промила

Автор: Валерия Василева 3699
Повдигнаха обвинение на шофьора от Асеновград, карал автобус с 2,08 промила

Районна прокуратура - Асеновград привлече като обвиняем 60-годишния шофьор за това, че на 20.02.2019 г. в гр. Асеновград, обл. Пловдив, е управлявал моторно превозно средство – автобус, с концентрация на алкохол в кръвта си над 0,5 на хиляда, установено по надлежния ред с техническо средство „Дрегер" - 2,08 на хиляда,  след като преди е бил осъден, с влязла в сила присъда, за същото деяние /за управление на товарен автомобил/ – престъпление по чл. 343б ал. 2 от Наказателния кодекс.

До момента е установено, че на 20 февруари 2019 г., около 19 часа, в гр. Асеновград, обвиняемият управлявал автобус, част от градския транспорт, като е причинил пътно-транспортно произшествие – ударил паркиран лек автомобил. Няма пострадали хора. Предстои да се уточняват нанесените материални щети на автомобила. 

На място пристигнали полицейски служители и при тестване с техническо средство – „Алкотест Дрегер" е установено, че водачът е управлявал автобуса след употреба на алкохол – 2,08 на хиляда. Той е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

Утре, 22 февруари 2019 г., Района прокуратура-Асеновград ще внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража" спрямо него.  Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което е обвинен водачът, е от една до пет години „лишаване от свобода", глоба от 500 до 1500 лева и лишаване от право да управлява МПС за срок от три месеца до три години. 

Пресцентър на Апелативна прокуратура-Пловдив

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина