Поставиха временна ограда в опасната местност “Метоха“ край Асеновград

Автор: Валерия Василева 10267
Поставиха временна ограда в опасната местност “Метоха“ край Асеновград

Има вече поставена временна ограда за обезопасяване на опасната скала в местността “Метоха” край Асеновград, макар и ниска, съобщиха от общинската администрация на Асеновград.

Все още обаче се очаква одобрение от Националния институт за недвижимо културно на проекта за трайно обезопасяване. Предметът е изграждане на ограда на имота, разположен в границите на паметника на културата в "Метошка махала". 

Припомняме, че по време на публичното обсъждане на бюджета на община Асеновград за 2019 г. за пореден път пред градската управа бе поставен въпросът за изграждането на предпазни заграждения край опасния участък в местността "Метоха". 

Инцидентите там са много. Миналата година навръх Богоявление 13-годишно момче загина, след като падна от скалите, надвесени над пътя за Бачково.

В крайна сметка кметът даде обещание на обсъждането, че дори да бъде глобен, ще бъде поставена временна ограда край Метоха, за което бе аплодиран от присъстващите на обсъждането. Временната ограда е вече факт, остава да се изчака решението на НИНКН относно монтирането на постоянно обезопасяващо съоръжение.

Снимка: илюстративна.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина