Поредица от събития в Асеновград в началото на март

Автор: Plovdiv Now 5795
Поредица от събития в Асеновград в началото на март

Асеновград посреща Баба Марта с редица събития.

Ето и пълната програма:

28.02.24 г. (сряда):
- 17:00 ч. - пред НЧ „Родолюбие“: Награждаване на победителите в общинския конкурс „Бъди здрав с Пижо и Пенда“ и откриване на дарителска изложба–базар на участниците, в помощ на Общинската организация на Червения кръст за подкрепа на хора и семейства в нужда.
- 17:30 ч. - Градската библиотека: Арт работилница за мартеници за възрастни.

01.03.24 г. (петък):
- 09:30 ч. - ОУ „Ангел Кънчев“: Исторически музей – Асеновград гостува на учениците от ОУ „Ангел Кънчев“, с възстановка на обичая „Мартуване“.

Асеновград празнува и 146 години от Освобождението на България от османско иго. Програмата за 3-ти март - Национален празник на България - е изпъстрена с патриотични събития, концерти, уроци по родолюбие. Ето какво да очакват жителите и гостите на Асеновград:

01.03.24 г. (петък):
- 12:30 ч. - ОУ „Христо Ботев“: „146 години свободна България“. Градската библиотека гостува в ОУ „Христо Ботев“ с урок по родолюбие.

3-ти Март – Национален празник на България:
11:00 ч. - храм „Св. Димитър”: Панихида в памет на загиналите за Освобождението на България. Поднасяне на цветя на гроба на прапорщик Вишняков.
11:30 ч. – пл. „Акад. Николай Хайтов”: Военен ритуал по издигане на националното знаме на Република България. Слово на д-р Христо Грудев – кмет на община Асеновград. „Обичам България” – празничен концерт, с участието на Академичен фолклорен ансамбъл при Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев“ (АМПТИИ) – Пловдив, Музейна музикална школа, „Театрална работилница за мечти“, Център за подкрепа на личностното развитие (ЦПЛР) „Васил Левски“. Ден на отворените врати в Исторически музей – Асеновград.

05.03.24 г. (вторник):
- 17:30 ч. - Градската библиотека: Мартенска изложба „Пролетни етюди“ на асеновградски творци.

07.03.24 г. (четвъртък):
- 17:30 ч. - Историческият музей - „За свободна и обединена България“. Гостуваща изложба от Регионален исторически музей (РИМ) – Хасково, по повод 150 години от рождението на войводата Таню Николов.

Асеновград ще и отбележи годишнина от славната победа на цар Иван Асен II при Клокотница. Тържественото отбелязване ще се проведе на 8-ми март, петък. Събитието започва в 10:00 ч. пред паметника на цар Иван Асен II в Асеновград. Точно 794 години от славната победа при Клокотница ще бъдат отбелязани с празнична програма на учениците от ПГ „Цар Иван Асен II“ - патронен празник на училището. Ще бъдат поднесени венци и цветя пред паметника на великия владетел. Ще се проведе и награждаване на победителите в конкурса „Наследник съм на цар Иван Асен II”, обявен от НЧ „Родолюбие”.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина