Подкрепят деца от Асеновград с образователни материали

Автор: Plovdiv Now 3883
Подкрепят деца от Асеновград с образователни материали

Продължава в Асеновград кампанията „Заедно през първите 7“, реализирана от Общината и Център за ранно детско развитие. До момента в нея са включени над 49 деца и техните родители. Всички те са потребители на социални услуги в центъра. Кампанията е част от дейностите за подкрепа на децата и семействата от община Асеновград. Те се реализират по Проект: „Център за ранно детско развитие - Асеновград”, Договор №BG05М9ОР001-2.004-0037-C01, финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ с бенефициент община Асеновград.

Припомняме, че кампанията стартира на 29.07.20 г. В първата от общо 3-те инициативи взеха участие 39 деца на възраст от 0 г. до 1,5 г. Всяко от семействата им получи пакет с материали и консумативи за първите грижи за бебето, включващ памперси, адаптирано мляко, суха млечна каша, шише с биберон, детски шампоан и хигиенни карпи за деца. Тази първа фаза на кампанията подкрепи клиентите на екипите по здравно консултиране и семейно консултиране към центъра.

Към момента тече втората инициатива от акцията. Тя стартира още на 17.08.20 г. и е насочена към следващата група потребители – деца на възраст от 2 г. до 7 г. Засега са предоставени образователни материали за 10 деца. Инициативата се реализира директно в жилищните райони на част от семействата, а други пристигнаха на място в ЦРДР, за да получат подкрепата си. До края на този месец поетапно се очаква да се включат и останалите потребители от възрастовата група.

Предстои финалната фаза – инициатива с участието на най-големите деца - първокласниците. Създаването на възможност за подкрепа именно в най-ранна детска възраст, както и стимулирането на детското развитие заедно с партньорите на община Асеновград и ЦРДР – в лицето на родителите - е една от целите, които си поставят организаторите. Занапред са планирани и други дейности, които да подкрепят общността, родителите, семействата и децата на Асеновград.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина