Почти 10 000 лв. събраха асеновградчани за малкия Гошко

Автор: Plovdiv Now 5016
Почти 10 000 лв. събраха асеновградчани за малкия Гошко

Около 160 малки футболисти се включиха в благотворителния футболен турнир в подкрепа на Георги от Асеновград. Турнирът, който се проведе снощи, бе организиран от ФК „Шипка Старс“, за да се съберат средства за лечението на 6-годишното момче. В надпреварата с благороден характер участваха повечето от възпитаниците на клуба от различните възрастови групи. Те бяха разпределени по отбори, които играха за Гошко в продължение на повече от два часа, пише ТВ САТ КОМ.

Тук нямаше значение кой е победител, важното бе да се съберат средства за момчето. В крайна сметка сумата, която днес вече бе преведена по сметката, предназначена за него, е в размер на 7600 лв. От таксите за участие и кутиите бяха събрани около 3600 лв., след турнира един дарител е пожелал да подпомогне каузата с още 4000 лв. Така общата сума набъбна на 7600 лв.

„Всички ние от ФК „Шипка Старс“ желаем здраве и щастие на малкия юнак“, написаха в профила си във Фейсбук от асеновградския клуб след края на турнира, като благодариха на всички, подкрепили каузата. Трябва да допълним, че пред игрището по време на турнира, бе разположен и базар, събраните средства от който отново отиват за Гошко.

През изминалата седмица бяха отворени и дарителските кутии, поставени в ДГ „Зорница“, която посещава Гошко, като събраната сума е в размер на 2200 лв. Дете от групата на момчето е пожелало да се откаже от подаръци за рождения си ден, с апел сумата за тях да бъдат дарени за Гошко.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина