Почистиха голямо незаконно сметище на околовръстното на Асеновград

Автор: Plovdiv Now 846
Почистиха голямо незаконно сметище на околовръстното на Асеновград

Почистено е околовръстното шосе на Асеновград в посока Червен – в участъка след новия гробищен парк по улица „Миньор“. Акцията се проведе в периода от 12.10.20 г. до 23.10.20 г.

Почистването е извършено както с машини, така и ръчно - от 40 служители по чистотата. Предстои извозването на събраните отпадъци. Какво е количеството, ще стане ясно след окончателното им депониране. Сред събраните отпадъци имаше битови, строителни, мебели, найлонови и хартиени опаковки и други.

Почистване се извърши не само на общински, а и – на частни терени. Община Асеновград ще изпрати уведомителни писма до собствениците на имотите, разположени на горепосочената територия. Чрез известията, от ръководството на града напомнят, че според българското законодателство, всеки собственик на терен, е задължен да го опазва и поддържа, като не допуска замърсяването му.

Призовават се гражданите за изхвърляне на строителни отпадъци и мебели да ползват площадката за безплатно депониране, разположена при депото край Асеновград.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина