Почина Йордан Кожухаров - уважаван асеновградчанин

Автор: Plovdiv Now 42579
Почина Йордан Кожухаров - уважаван асеновградчанин

Почина Йордан Кожухаров – уважаван общественик и почетен гражданин на Асеновград. Той беше един от най-активните културни дейци. Изнасяше пламенни рецитали със стиховете на големите български писатели и революционери. Йордан Кожухаров бе неизменна част от всяко културно мероприятие в Асеновград. Той поддържаше жива енергията на духовния живот в града. Кожухаров ни напусна на 18.02.23 г. (събота) на 86 г.
Кметът на общината д-р Христо Грудев оправи съболезнователен адрес към близките на Йордан Кожухаров:

Уважаемо опечалено семейство,
Асеновград скърби. Загуби един светъл човек – поредната ярка звезда, отронила се от литературния небосклон на България. Йордан Кожухаров достойно заслужи званието “Почетен гражданин на Асеновград”. Културен деец, общественик, прекрасен достолепен човек – от тези, които вярваш, че ще ги има вечно. Истинско въплъщение на живота: с добронамерената си усмивка, с деликатните жестове на внимание, с безкористното и всеотдайно желание да помага, с нестихваща енергия и плам, винаги търсещ красивото в живота и изкуството.
Днес с нас остават неговите светли духовни послания. Столът на първия ред на всяко културно събитие или премиера на книга ще остане запазен за него – да каже стих, да похвали, да насърчи. Той обичаше Асеновград и Асеновград му отвърна със същата любов.
Поднасям най-искрените си съболезнования на близки, роднини и цялата асеновградска културна общност.

Дълбок поклон пред светлата му памет!

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина