Пияният кантонер край Асеновград: „70% от вината е моя, 30% е на шофьора

Автор: Илиян Велков 13696
Пияният кантонер край Асеновград: „70% от вината е моя, 30% е на шофьора

Районният съд в Асеновград гледа в момента искането от Прокуратурата за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо кантонера Кирил Македонски, предизвикал катастрофа между влак и лек автомобил край Асеновград.

Прокуратурата ще поиска постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража” спрямо кантонера, обвинен за тежката катастрофа край Асеновград. Мярката му за задържане беше удължена на 72 часа.

Припомняме, че инцидентът стана на 12 ноември сутринта, в 7 часа. Кантонерът на прелеза не е спуснал бариерата. Той е получил сигнал, че влакът доближава до прелеза, но въпреки това не е предприел необходимите действия.

„Законът предвижда за подобно нарушение затвор от 2 до 10 години. Касае се за особено тежко престъпление. Единият от тримата пострадали е с три средни телесни повреди, вторият е с две, третият е с една средна телесна”, каза прокурор Савов.

В съдебна зала Кирил Македонски даде следните обяснения:

„70% от вината е моя, 30% на шофьора. Имам свидетели, че водачът караше със 70 км/ч. Той летеше. Няма спирачен път. Взех си патронче уиски и около 23 часа започнах да пия, за да заспя. От 23:00 до5:00 часа няма влакове и няма какво да се прави. Събудих се в 5:00. Изпратих първия и втория влак в 5 и в 6 часа, но в 7 стана белята. Заговорих се с колежката и бях с гръб към линиите. Изведнъж видях колата да лети към прелеза, а влакът да идва, почнах да пускам бариерите, но беше късно.Съжалявам за това, което стана. Ако можех да върна нещата, щях да го направя”, каза обвиняемият пред магистратите.

Македонски работи в БДЖ от 29 години.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина