Пияният асеновградчанин, спипан зад волана на автобус: Срамувам се от грешката си!

Автор: Plovdiv Now 13256
Пияният асеновградчанин, спипан зад волана на автобус: Срамувам се от грешката си!

Асеновградският районен съд определи най-тежката мярка за неотклонение спрямо, Атанас Хаджиколев. Припомняме, че 60-годишният мъж беше хванат да шофира автобус на градския транспорт в центъра на града с над 2 промила алкохол в кръвта. Според магистратите има вероятност той да извърши ново престъпление, пише dcnews.bg.

Съжалявам, направих грешка. Срамувам се! Това са били единствените думи на обвиняемия пред журналисти. 

Съдебният състав уважи искането на прокуратурата, според която Атанас Хаджиколев е личност с висока степен на обществена опасност. Той е с множество криминални прояви, с три осъдителни присъди, като за две от тях е реабилитиран. Престъпленията са извършени в периода 2011-2013 година по време на работа като шофьор на товарен автомобил в Свиленград и Бургас. Според прокурор Димитър Молев обвиняемият е склонен да извърши подобно деяние, затова обвинението поиска той да остане в ареста.

Защитата на шофьора пък обяви исканата мярка за неоснователна. Според адвокат Василев няма опасност Хаджиколев да се укрие, той има постоянен адрес в Асеновград и работа.

По делото са събрани достатъчно доказателства за престъплението. То е извършено на 20 февруари в 19:40 часа на булевард „Марица“ в Асеновград. Атанас Хаджиколев е управлявал  автобус на обществения транспорт в Асеновград след употреба на алкохол, когато трафикът е интензивен, а видимостта - намалена.

Предпоставките за тежко ПТП са били сериозни. За щастие инцидентът се е разминала само с материални щети, а собственикът на пострадала кола е Дойка Апостолова, председател на клуб по спортни танци „Асеновец“ в Асеновград.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина