Пещерата „Добростански бисер“ край Асеновград отваря за посетители, за първите 10 - безплатно

Автор: Plovdiv Now 9044
Пещерата „Добростански бисер“ край Асеновград отваря за посетители, за първите 10 - безплатно

Пещера „Добростански бисер“ край Асеновград отваря за посетители по-рано тази година. Желаещите да посетят туристическия обект могат да го направят още на 1 май. Пещерата ще работи от петък до вторник, а в сряда и четвъртък ще са почивни дни. Работното време е от 09:00 ч. до 18:00 ч. без прекъсване. Изключение в почивните дни ще се прави, ако се събере група от над 15 души, тогава обектът ще отвори врати за посещението.

Мястото е подходящо, достъпно и обезопасено. Може да се посещава от хора от всички възрастни, включително и деца. Вътре в пещерата могат да се наблюдават интересни образувания. А служителят, който ще съпровожда туристите, може да разкаже за любопитни факти от пещерния живот на обитателите. През годините „Добростански бисер“ е била разглеждана от хиляди индивидуални посетители, семейства с деца, групи от ученици на различни училища от цялата страна и дори случайни минувачи.

Преди да бъде пусната в експлоатация, пещерата ще бъде огледана и ще се извърши профилактика на осветлението. Ще се почисти пътеката, водеща до обекта и ще бъдат актуализирани информационните и указателните табели.

Първите 10 гости ще имат възможността да разгледат „Добростански бисер“ безплатно.

Входните такси по принцип няма да имат промяна. За ученици, студенти и пенсионери билетът е 4 лева. Нормалният билет струва 5 лева.

За организирани групи от по осем души входната такса също е от 4 лева. Семействата и родители с деца плащат общ билет – 12 лева. За беседи се доплаща: обикновена - общо 10 лева; специализирана – 12 лева; на английски език – 12 лева.

В обекта ще се допускат не повече от 8-10 души едновременно като противоепидемична мярка.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина