Отчетоха 174 нарушения на Закона за движение по пътищата в Асеновград само за ден!

Автор: Plovdiv Now 6870
Отчетоха 174 нарушения на Закона за движение по пътищата в Асеновград само за ден!

Акция на пътя и масови проверки се проведоха вчера в Асеновград от 8.00 ч. до 20.00 ч. Проверени са 155 души и 152 МПС. Констатирани са 174 нарушения на Закона за движение по пътищата, издадени са 103 акта и 28 глоби с фиш.

В хода на операцията са засечени 9 неправоспособни водачи и още толкова да ползват мобилен телефон по време на движение, без необходимото устройство. 65 са случаите на непоставен обезопасителен колан в автомобилите, а четирима мотористи са били без каски.

Под въздействие на алкохол над 1,2 промила е засечен един шофьор, 6 – с отнети СУМПС заради неплатени глоби, а 35 – с нередовни пътни документи.

Установени са по 4 моторни превозни средства нерегистрирани по надлежния ред, с прекратена регистрация и с изменена конструкция. 13 автомобила не са преминали през годишен технически преглед, 5 са били технически неизправни и същия брой – без задължителна застраховка „Гражданска отговорност“.

Допълнително екипите са съставили и 16 акта за установени нарушения по Закона за българските лични документи. Образувано е досъдебно производство и четири предварителни проверки.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина