Остава в ареста асеновградчанинът, наръгал с нож мъж след скандал

Автор: Plovdiv Now 6308
Остава в ареста асеновградчанинът, наръгал с нож мъж след скандал

Оставят за постоянно в ареста асеновградчанина, наръгал с нож свой съгражданин при скандал. Пловдивският апелативен съд е отхвърлил като неоснователна жалбата му за промяна на мярката за неотклонение от задържане под стража в по-лека. Припомняме, че Ибрям Шекерджи е обвинен в опит за убийство, след като на 10 август 2023 извадил нож и пробол друг мъж в корема, като само навременната лекарска намеса е спасила живота на пострадалия.

Инцидентът се разиграл в първите часове на денонощието, след като синът на Шекерджи се оплакал, че е бил нападнат. Бащата отишъл да се саморазправя с нападателите и се стигнало до масово сбиване и размяна на удари. Един от мъжете от бил откаран в болница, където след време починал. От сбиването пострадал и обвиняемия.

Апелативните съдии не приемат за основателна тезата на защитата, че 47-годишният Шекерджи е бил в ситуация на неизбежна отбрана, тъй като събраните доказателства сочат, че именно той е инициирал сбиването.

Въпреки че няма опасност да се укрие предвид постоянния адрес и наличието на семейство, за което полага грижи, същият има лоши характеристични данни, проявява агресия и при по-лека мярка за неотклонение има опасност да извърши престъпление.

За това определението на Окръжен съд – Пловдив, с което е отхвърлено искането на Шекерджи за промяна на мярката му за неотклонение от задържане под стража в по-лека, като правилно и законосъобразно, е потвърдено. Определението на Апелативния съд е окончателно.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина