Осъдиха мъж от Асеновград, отглеждал марихуана за 23 бона в гаража си

Автор: Plovdiv Now 50939
Осъдиха мъж от Асеновград, отглеждал марихуана за 23 бона в гаража си

Пловдивският районен съд призна за виновен по три обвинения мъж, отглеждал в гараж 61 растения марихуана на стойност над 23 хиляди лева. За притежание на кокаин е обвинена неговата жена.  Живеещият в Асеновград ще търпи обща присъда  от 2 години условно с изпитателен срок 3 години и глоба от 5 хиляди лева. Наказанието спрямо мъжа е редуцирано с една трета, предвид, че делото протече по реда на съкратеното следствие.

Пред съда в сряда, асеновградчанинът отговаряше за три обвинения. Първото от тях е за това, че през 2021г. в  село Брестник, е отглеждал 61 растения марихуана на стойност 23 550 лв. Подсъдимият се е грижил за растенията в домашни условия, като за целта пригодил помещение към къщата, в която живеел, обособено като гараж и прилежащите към него по-малки помещения. Там била изградена специална система за отглеждане на растенията, били инсталирани лампи, климатик и газово отопление, а стените били облепени с термофолио за запазване на топлината, била изградена и филтърна система.

Второто обвинение повдигнато срещу мъжа е за притежание на  кокаин на стойност 313,95 лв. В деня на ареста било установено, че обвиняемият без надлежно разрешително е държал огнестрелно оръжие –пушка и боеприпаси за него, като за това Районна прокуратура е повдигнала и третото обвинение.

Жената на асеновградчанина също е получила обвинение, но само за притежание на кокаин на стойност 208,32 лв. и хомогенна неделима смес марихуана и тютюн. Тя също пожела съкратено следствие, като бе осъдена на една година условно с изпитателен срок от 3 години и 2хиляди лева глоба.

Снимката е илюстративна.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина