Организатори на мащабни доброволчески кампании в Асеновград получиха награди

Автор: Plovdiv Now 5022
Организатори на мащабни доброволчески кампании в Асеновград получиха награди
Асеновградчаните, отговорни за едни от най-мащабните доброволчески кампании през годината, получиха ценни отличия. Някои от инициативите и към момента продължават да приобщават стотици граждани и жители на района.  За пета поредна година Градска библиотека "Паисий Хилендарски"  им връчи грамоти за реализирана доброволческа инициатива и приз "Донка Пашкова". Тази година бяха номинирани двадесет и девет доброволчески инициативи, като всички от тях реализирани на територията на община Асеновград.
 
Призовете бяха връчени по време на церемония от главния експерт "Младежки дейности и спорт" в община Асеновград Георги Златев. Директорът на библиотеката Милена Марковска сподели, че се разраства доброволчеството в града и все повече хора се включват в благотворителни каузи и инициативи и участват с доброволен труд.
 
Носители на наградите са:
1. Иван Чойков и група доброволци за цялостно възстановяване на параклис „Св. Пророк Илия” и подпомагане на културно-историческото наследство в региона.
2. „Станимашка фотографчийница” - за опазване и съхраняване на родовата памет и културно-историческото наследство в града и региона.
3. Учениците от ПГ "Цар Иван Асен II" - за подобряване на екологичната среда в парка до пешеходния мост.
4. Благотворителен щаб "С обич за Ева" - за събиране на средства за лечението на малката Ева Евелин Чолакова.
 
Връчен бе и традиционния приз „Рицар на добрата воля” от Националния алианс за работа с доброволци за доброволец от мрежата на НАРД. За трета поредна година носител на приза в Асеновград е Христо Коватлиев, който води безплатен обучителен курс за деца и младежи в библиотеката за работа с компютър и дигитална среда.
 
Гостите и наградените бяха поздравени от малките таланти по пиано от класа на Кети Стоянова.
        
Снимки: Градска библиотека „Паисий Хилендарски”
 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина