Опресниха пешеходните пътеки пред училища и градини в Асеновград

Автор: Plovdiv Now 4332
Опресниха пешеходните пътеки пред училища и градини в Асеновград

Пешеходните пътеки пред училищата и детските градини в Асеновград са опреснени още със стартирането на новата учебна година. Тази дейност се извършва ежегодно, като идеята е да се изостри вниманието на шофьорите. Целта е да се намали скоростта, за да не се стига до инциденти, предвид старта на новата учебна година и засиленото движение на деца и ученици около училища и детски градини.

Предстои опресняването на пешеходни пътеки и пред училищата в селата от община Асеновград, както и на хоризонтална маркировка по други улици в града и кварталите. Междувременно е извършен оглед за наличието на пътни знаци. За местата, на които липсват такива по различни причини, вече са поръчани и ще бъдат монтирани, след доставянето им.

Община Асеновград призовава водачите на превозни средства за търпение и толерантност и за спазване правилата за движение по пътищата. Приканват се родителите да не спират автомобилите се върху пешеходни пътеки или в близост до светофари, когато оставят децата си на училище или детска градина. Апелират се шофьорите да се движат със съобразена скорост и с повишено внимание по пътищата на града и населените места в общината. Децата тръгват на училище – да бъдем отговорни и да ги пазим на пътя!

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина