Обезопасиха с нови парапети градския парк в Асеновград

Автор: Plovdiv Now 8091
Обезопасиха с нови парапети градския парк в Асеновград

Липсващите крепежни елементи по обезопасителния парапет на стълбите към малкия  парк в центъра на Асеновград вече са възстановени. Ученици от ПГ „Цар Иван Асен II”, съвместно с Ротари клуб извършиха ремонта, като възстановиха двата подстъпа към добре позната за жителите на Асеновград  Дълбока градина.  Бяха подменени изпочупените  стълби, сложи се и предпазен парапет, който вече е боядисан.

В кампанията се включиха активно и ротарианците от Асеновград. Те се присъединиха по покана на училището и заедно събраха над 50 чувала с боклук от парка, пише dcnews.bg.

Зелената зона  е изключително посещавана, тъй като е едва на метри от центъра на града. Парапетът пък е нужен най-вече  на възрастните хора, които  си помагат докато слизат по стълбите.

Акцията е част от серията инициативи, които учениците от ПГ „Цар Иван Асен II” започнаха, за да върнат красотата на зоната. Само преди няколко месеца те обявиха, че поемат грижата за възстановяване на малкия парк в центъра на Асеновград.

Цялостното благоустрояване на зоната трябва да се случи до две-три години. До края на този месец  трябва да бъде изготвен и идейния проект, по който лошата инфраструктура на парка ще се промени, обясни  тогава директорът на ПГ „Цар Иван Асен II” Йордан Диков.

Вече има подписан и  договор за сътрудничество, в  който училището се задължава да полага дългосрочна грижа за зелената зона, а Общината да подпомага действията им.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина