Общинските имоти в Асеновград да се отдават за срок от 10 години, а не за 5, поискаха старейшини

Автор: Валерия Василева 5427
Общинските имоти в Асеновград да се отдават за срок от 10 години, а не за 5, поискаха старейшини

Извънредна сесия на Общински съвет - Асеноврад се е състояла вчера, за да се преразгледат две решения, взети на заседанието през месец януари и върнати от Областния управител Здравко Димитров, тъй като са в противоречие с Наредбата за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество на общината.  

Припомняме, че става дума за училищните столови в ОУ „Петко Каравелов” и ОУ” Христо Ботев”. Според Наредбата обособени части от училища и детски градини, публична общинска собственост, могат да бъдат отдавани под наем за срок до 5 години. Старейшините на Асеновград са отдали съоръженията за срок от 10 години.

На комисията по общинска собственост и двете предложения от Областния управител – да се коригира предишното решение на общинския съвет за срока за наем на двата обекта, са били приети с по 4 гласа „за” и двама не гласували. 

За промяна в Наредбата се е обявил общински съветник, като се аргументирал с това, че тя ограничава инвеститорите. Той е предложил в някое от следващите заседания Наредбата да бъде променена и срокът за отдаване на публична общинска собственост да бъде удължен на 10 години, съобщава tvsatcom.bg.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина