Община Асеновград призова: Не палете открит огън, ще има санкции за нарушителите

Автор: Plovdiv Now 4066
Община Асеновград призова: Не палете открит огън, ще има санкции за нарушителите

Община Асеновград информира, че до 30 ноември 2024 г. е определен пожароопасен сезон. Сред мерките за осигуряване на пожарна безопасност е забраната за паленето на открит огън и извършването на огневи работи на разстояние, по-малко от 100 метра от границите на горските територии. Собствениците на земеделски земи, вилни зони, туристически хижи, почивни домове, служебни и жилищни постройки, складове и др. да създават и поддържат минерализовани ивици около тях.

За забраните са уведомени кметовете и кметските наместници на населените места от община Асеновград, които следва да информират председатели на земеделски кооперации и сдружения и др. земеделски производители. И още - ангажимент на кметовете е да създадат организация за: навременно оповестяване, събиране и извозване на доброволните формирования; използване на всички налични водоноски за гасене на възникнали пожари и за дозареждане на пожарните автомобили на противопожарните служби, при необходимост; собствениците на горски територии да организират денонощни дежурства за опазване на горите от пожари, по определен график.

Апелират се жителите на община Асеновград, ако забележат възникване на пожари или хора, нарушаващи горепосочените разпоредби, незабавно да сигнализират на Спешен тел. 112. Нарушителите се санкционират, съгласно установеното законодателство.

Община Асеновград призовава: Нека заедно да опазваме природата чиста и да не създаваме причини за възникване на пожари, защото дърветата са белите дробове на нашата планета!

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина