Обезопасяват скалите по пътя между Асеновград и Бачково, но какво ще стане с асфалта?

Автор: Plovdiv Now 5595
Обезопасяват скалите по пътя между Асеновград и Бачково, но какво ще стане с асфалта?

Огромни дупки са се отворили по асфалта на пътя Асеновград – Бачково. Обрушването на скалите по дефилето се оказа не само препятствие за мнозина пътуващи, но и причини неблагоприятни последствия за пътната инфраструктура. Падащите скални късове, които буквално са се разбивали на шосето, са издълбали асфалта и са се отворили дълбоки дупки.

Някои от неравностите са непосредствено след завой и на водачите се налага в последния момент да набиват спирачки. Неуспелите да спрат пък се прощават с някоя друга гума.

В продължение на близо месец продължиха дейностите по обрушване на скатове по алпийски способ, както и натоварване и транспорт на скалния материал. Така и до днес, макар от АПИ да обещаха, че дейностите ще приключат до 21 май.

В пиковете часове се образува блокадата от коли. Опашките стават километрични, а чакането отнема повече от час.  Съществува алтернативен обходен маршрут по пътя Кричим – Девин, който обаче рядко е предпочитан от шофьорите.

По пътя за Пловдив се отваря и още едно препятствие. Асеновградчани шеговито го наричат „езерото на Асеновгард”, визирайки огромния гьол на изхода на града, който се образува след всеки по-силен дъжд.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина