Нови книги спечели читалище в Асеновградско, любими заглавия обновяват библиотеката

Автор: Plovdiv Now 4309
Нови книги спечели читалище в Асеновградско, любими заглавия обновяват библиотеката

Читалище „Христо Ботев-1926 г.” в село Червен, община Асеновград, спечели проект за обновяване на книжния фонд на библиотеката си, като финансирането е по програма „Българските библиотеки - съвременни центрове за четене и информираност’ 2019 г." на Министерството на културата.

Проектът е на стойност 1089.44 лв., като 10% от стойността се осигурява от читалището. Включени са 100 заглавия от 10 различни издателства, като 29 от тях са на български автори, а 71 заглавия са на чужди. Средствата ще бъдат преведени до края на месец ноември и читалище „Христо Ботев-1926 г.” ще посрещне Коледните празници с нови любими книги на читателите в библиотеката. Сред авторите са Камелия Кучер, Дан Браун, Даниел Стийл, Ивинела Самуилова, Елиф Шафак и Никълъс Спаркс.

Министерството на културата обяви и втори етап на програмата със срок на подаване на документите до 11.11.19 г. Читалището подаде проект и по тази конкурсна сесия и отново очаква одобрение. Параметрите на проекта са близки до първия - стойност 1052.27 лв., като 10% от стойността ще бъдат осигурени от читалището при одобрение на проекта. Той отново включва 100 заглавия от 10 издателства, като 38 са от български автори и 68 от чужди.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина