Непрогледен мрак съпътства вечер шофьорите по пътя Пловдив-Асеновград

Автор: Виктория Петрова 11856
Непрогледен мрак съпътства вечер шофьорите по пътя Пловдив-Асеновград

Непрогледен мрак съпътства вечер шофьорите по пътя Пловдив-Асеновград. Трасето отново е останало без достатъчно улично осветление, сигнализира читател на TrafficNews.

"Докога няма да работи уличното осветление между Пловдив и Асеновград? Има само няколко малки участъка, на които е осветено. Включително има пълна липса на осветление на някои кръгови движения", сигнализира мъжът, който ежедневно минава през трасето.

Така преминаването по участъка от републиканския път се е превърнал в истинско предизвикателство за шофьорите.

"Не може да се разчита само на фарове и лунна светлина. На самото шосе е тъмно като в рог, въпреки че по същество има много препятствия, които в крайна сметка могат да доведат до трагичен инцидент", посочи още нашия читател.

Припомняме, че още при отварянето на трасето осветление липсваше и дълго време шофьорите бяха принудени да шофират на тъмно. Това доведе до редица инциденти особено на кръговите кръстовища, които често ставаха крайна дестинация за поне двама-трима шофьори на вечер.

Тогава проблемът беше провеждане на процедура и сключване на договори с фирма, която да отговаря за осветлението. За да разберем какъв е проблемът към днешната дата, наш репортер се обърна към Областното пътно управление и АПИ, тъй като пътят е част от републиканската пътна мрежа.

Очаква се техният отговор.

Снимка: Архив от пътно-транспортно произшествие по пътя Пловдив - Асеновград

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина