Непълнолетните роми, убили жестоко мъж в Асеновград, се изправят пред съда днес

Автор: Ива Модова 10518
Непълнолетните роми, убили жестоко мъж в Асеновград, се изправят пред съда днес

Непълнолетните Исмаил Асан/15/ и Митко Асенов/17/, обвиняеми за убийството на 48-годишния мъж в Асеновград, станало на 26 май тази година, застават пред съда днес. Момчетата ще се изправят пред магистратите по повдигнатите им обвинения.

Припомняме, че първоначално непълнолетните роми ударили в носа мъжа, който се прибирал към дома си след гостуване у брат му. Това станало в късните часове на 26 май. Митко и Исмаил издърпали торбата на мъжа, като успели да задигнат 3 лева и мобилен телефон. 

От удара обаче мъжът паднал на земята. Носът му бил счупен и започнало да шурти много кръв. Ромите оставили така жертвата си и отишли до близък магазин, от където си купили алкохол. След малко се върнали на мястото на инцидента и когато видели, че мъжът все още е там в безпомощно състояние по-малкият Исмаил започнал да скача върху главата му, докато го убил. Освен това около врата на жертвата има следи от душене.

Таксиджия, паркирал в близост, става свидетел на бруталната сцена и веднага вика полицейски екип, който е бил в близост на съседна улица. Униформените заварили младежите над трупа и веднага ги арестували, като едновременно с това извикали бърза помощ. За съжаление при идването си медиците само констатирали смъртта на асеновградчанина. 

Спрямо 15-годишния Исмаил са повдигнати две обвинения. Първото за умишлено убийство, извършено по особено жесток начин и по хулигански подбуди. Второто обвинение е за грабежа в съучастие, станал минути преди убийството.

Привлечен за две престъпления е и 17-годишният Митко. Той също е с обвинение за грабеж, станал в съучастие. Второто обвинение е, че Асенов не е попречил на Исмаил да извърши тежкото престъпление, макар да е имал такава възможност.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина