Насрочени са първите сесии на общинските съвети в Асеновград, “Родопи“ и Куклен, ще се полагат клетви

Автор: Plovdiv Now 7466
Насрочени са първите сесии на общинските съвети в Асеновград, “Родопи“ и Куклен, ще се полагат клетви

Първите заседания на новите състави на Общинските съвети на общините Асеновград, "Родопи" и Куклен ще се проведат още тази седмица, на 7 ноември, както следва:

"Родопи" – 07.11.2019 г., 10.00 часа,

Асеновград – 11.11.2019 г., 14.00 часа,

Куклен – 11.11.2019 г., 17.00 часа.

По време на първите за мандата сесии ще положат клетва новоизбраните кметове на общини, както и кметовете на кметства и общински съветници. Ще бъде избрани и председатели на Общинските съвети.

Припомнаме, че избирателите от община "Родопи" гласуваха доверие на Павел Михайлов от БСП за България. Той разгроми досегашния кмет Пламен Спасов от ГЕРБ на балотажа вчера. Изходът от надпреварата не бе ясен до окончателното обработване на протоколите, а резултатът на няколко пъти бе обърнат. Според окончателните резултати Михайлов е получил 51.64% от вота, а Спасов - 43.22%.

Още на първи тур от изборите ГЕРБ спечели четири села от общината. В Браниполе кмет стана Даниела Стоилова, в Крумово бе преизбрана Румяна Самоковарева, в Оризари - Йордан Тотев, а в Ягодово - Димитър Дишев. БСП за България записа само една победа в общината миналата неделя - кмет на Кадиево стана Лиляна Петрова.

9 села проведоха балотажи за кметове на кметства. В Белащица победата е на Костадин Николов от Местна коалиция Движение ЗАЕДНО за промяна(ВОЛЯ,ССД,ДБГ,Кауза Пловдив) с 52,69 %. В Брестовица победата е на Любен Радев от ПП ГЕРБ с 55,21%. В Брестник кметството взима Атанас Шопов също от ПП ГЕРБ с 64,94%.  В Златитрап избирателите гласуваха доверие на Анелия Уланова от Местна коалиция Обединени земеделци (СДС, ВМРО–БНД) с 56,74 %. В Марково Десислава Терзиева от Земеделски съюз „Ал. Стамболийски“ е победител с 62,05%. Първенец е в ръцете на Ренета Плевнелиева - Местна коалиция Обединени земеделци (СДС, ВМРО–БНД) - 52,41%. Нели Бундева от ПП ГЕРБ е победител в село Устина с 58,55%. В Храбрино Ангел Чобанов от ПП ГЕРБ взе мандата с 62,88 %. Ивайло Данаилов от Местна коалиция „БСП за България“ (ПП АБВ, БСП за България) е победител в Цалапица с 53,98%.

Кмет на Асеновград стана Христо Грудев от ГЕРБ. Той пребори досегашният управляващ Емил Караиванов от БСП за България на вчерашния балотаж. Своя глас за Грудев са дали 54.91% от избирателите, а за Караиванов - 42.65%. Разликата между тях е близо 2 700 гласа.Грудев вече има зад гърба си един мандат като градоначалник на една от най-големите общини в региона.

На първи тур управляващата до момента партия БСП за България спечели четири села в общината. В Избеглии кмет стана Йордан Райчев, в Боянци - Димитър Димитров, в Козаново -  Антоанета Паунова-Фонди, а в Червен -  Атанас Игнатов. За кметове на Нови Извор, Мулдава и Стоево бяха избрани кандидатите на ДПС Айнур Нешадов, Алиосман Топал и Айше Мехмед. Борис Ангелов от ГЕРБ победи в Леново.

Вчера с кметове се сдобиха и останалите четири населени места от общината. Славка Голубятникова ГЕРБ спечели в Златовръх. БСП за България си осигуриха мандат в още две села - Конуш, където ще управлява Георги Ваклушев, и Тополово, където кмет стана Йордан Дичев. Димитър Бакалски от СДС/БСДП печели вота в Нареченски бани. 

В Куклен кметската надпревара бе решена на балотаж между две дами. Окончателен победител се оказа досегашната кметица Мария Белчева, която се явява на изборите, подкрепена от ГЕРБ. Тя е  е победител  с 65,46 % и общо 1848 гласа. Опонентката й - Тефика Реджебова от ДПС, е получила 32.45%.

Снимка: Архив.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина