Напушен и нашмъркан подкара Рено в Асеновград, размина се с условна присъда

Автор: Валерия Василева 6061
Напушен и нашмъркан подкара Рено в Асеновград, размина се с условна присъда

Асеновградчанин се размина с условна присъда и глоба, след като се качи зад волана под въздействие на наркотици. 30-годишният мъж бил спрян за проверка навръх Великден - вечерта на  25 април, докато кръстосвал улиците на  града с "Рено Канго". Служителите на реда забелязали, че младият мъж е в неадекватно състояние, като впоследствие предприели проверка с "Дръг чек". Оказало се, че шофьорът е под въздействие на канабис и амфетамин. 

Водачът бил отведен в ареста, а по случая било образувано бързо производство. Тази седмица той се изправи пред Темида и успя да се споразумее с асеновградската прокуратура за скромната присъда от четири месеца лишаване от свобода. Наказанието ще бъде отложено с 3-годишен изпитателен срок, което означава, че младежът ще трябва да излежи  присъдата, ако през следващите три години бъде осъден ефективно за друго престъпление. 

В съда мъжът се признал за виновен и заявил, че съжалява за стореното. Той ще заплати и 300 лв. глоба, а книжката му ще бъде отнета  за срок от 6 месеца. 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина