Напълно оборудвани легла заместиха старите русенски кревати в Дома за хора с увреждания

Автор: Plovdiv Now 13800
Напълно оборудвани легла заместиха старите русенски кревати в Дома за хора с увреждания
36 нови легла са закупени за Дома за хора с увреждания в Асеновград. Специализираните легла отговарят на нуждите на потребителите на социалното заведение  и са на стоиност 25 920 лв. От тях 23 328 лв. от средствата са осигурени от Фонд „Социална закрила”, а 2 592 лв. е съфинансирането от Община Асеновград.   
 
Покупката е част от проект на Община Асеновград, свързан с подобряване на легловата база в дома. До този момент тя се състоеше основно от стари русенски легла и втора употреба болнични метални легла без табли и прегради, пишат от администрацията.
         
Доставката на новите специализирани легла с допълнителни принадлежности, осигурява по-голямо удобство и безопасност. Поради спецификата на уврежданията, си голяма част от хората прекарват много време в стаите и на легла си, има и постоянно лежащи. През нощните часове с цел безопасност е необходимо поставянето на прегради и табли, с които старите легла не разполагаха. При рехабилитация, хранене и други процедури е важно леглата да имат повдигащи механизми и определени аксесоари, с които старите легла също не разполагаха.
         
Дом за пълнолетни лица с физически увреждания - гр. Асеновград съществува от 1958 г. Той предоставя социални услуги за хора с физически увреждания. От 1996 г. домът се помещава в новопостроена монолитна сграда с капацитет 40 места.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина