Най-големия за България басейн за кану-каяк откриха в Асеновград ВИДЕО

Автор: Plovdiv Now 15178
Най-големия за България басейн за кану-каяк откриха в Асеновград ВИДЕО

Най-големият в България закрит басейн за тренировки по гребане вече функционира в Асеновград. Съоръжението бе открито официално вчера. Басейнът е с размери 15/12 метра, събира 100 кубика вода и в него могат да тренират кану-каяк 18 деца едновременно, съобщава actualno.com.

Басейнът не новопостроен, съоръжението съществува от повече от три десетилетия, но в изключително лошо състояние. В същото време младите гребци по кану-каяк в Асеновград не са имали база, където да тренират през студените месеци, което е родило идеята да бъде ремонтиран разрушаващият се басейн.

Ремонтът е станал факт с финансови средства от дарители, както и с пари бюджета на самия СККК „Асеновец”. Подменена е дограмата на прозорците, с тухли са иззидани определени зони от съоръжението.

В много лошо състояние е бил покривът и ремонтът му е глътнал значителна сума. Изградена е нова врата, чрез която от спортна зала „Асеновец” може да се влезе директно в помещението с басейна.

На този етап водата, с която се пълни съоръжението, е от река Чая, но е пречистена чрез препарати, което прави басейна неподходящ за плуване.

Видео: Фейсбук

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина