Набират преброители в община Асеновград за кампания 2021

Автор: Plovdiv Now 4489
Набират преброители в община Асеновград за кампания 2021

Започна набиране на преброители и контрольори за предстоящото през януари и февруари 2021 г. преброяване на населението и на жилищния фонд. В срок до 30.10.20 г. кандидатите трябва да подадат заявление по образец в община Асеновград.

При предстоящото преброяване ще бъдат ангажирани над 23 000 преброители и около 6 000 контрольори в цялата страна, които ще преминат специални обучения и ще подпишат декларация за опазване на статистическата тайна на получената информация. За община Асеновград са предвидени 165 преброители и 35 контрольори.

Най-подходящи за работата са хора с добри комуникативни умения, които имат поне средно образование и са в икономическата и финансовата сфера, с технически познания и практикуващи социални дейности, както и студенти. Преброителите ще бъдат с работно време от 08:00 ч. до 20.00 ч., включително събота и неделя. Те имат право да посещават домакинствата от своя преброителен участък. Преброителите ще се легитимират със служебна карта, издадена от Националния статистически институт (НСИ). Всеки преброителен участък включва около 200 - 250 души и 80 жилища.

Един контрольор ще координира работата и ще отговаря за няколко преброители. Заплащането на преброителите ще бъде индивидуално и ще зависи от броя на преброените лица, жилища и сгради. Кандидатите за преброители и контрольори могат да подават необходимите документи до 30.10.20 г. в Информационен център на община Асеновград – на гише №1 и №2 – деловодство. Приемът им ще се осъществява всеки работен ден от 08:00 ч. до 17:00 ч. Няма да се приемат заявления, без попълнен набор от документи. Кандидатите задължително трябва да представят заявление, автобиография по образец и съгласие за обработване на лични данни, снимка, диплома, IBAN.

Повече и по-подробна информация може да откриете в графа „Съобщения“ на официалния интернет сайт на община Асеновград – ТУК: https://www.asenovgrad.bg/bg/saobshteniya/zapochva-nabirane-na-prebroiteli-za-prebroyavane-2021

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина