Набират доброволци в Асеновград, открита е нова телефонна линия за хора в нужда

Автор: Plovdiv Now 6814
Набират доброволци в Асеновград, открита е нова телефонна линия за хора в нужда

Открита е специална линия за набиране на доброволци и за получаване на заявки за пазаруване на хранителни продукти и лекарства за нуждаещи се в Асеновград. Телефонният номер, обявен вчера за тази цел, вече не е актуален. 

Община Асеновград има готовност да помага на нуждаещи се възрастни и трудноподвижни хора, за които е необходимо да се пазаруват хранителни продукти и лекарства. За целта ще бъде сформиран екип от доброволци, които ще подпомагат дейността на „Домашен социален патронаж“. Списъкът с хората, които желаят да помагат доброволно на възрастни и нуждаещи се, ще бъде съгласуван с РУ на МВР – Асеновград.

Всички хора, които имат нужда, ще получат подкрепа и помощ. Те могат да позвънят за това на телефон 0331 68 165 (от 8:00 ч. до 16:30 ч.).

На същия телефон ще се дава и информация как граждани могат да се включат в подпомагането на нуждаещите се асеновградчани. Доброволците ще имат за задача да почистват, пазаруват или носят храна. „Домашен социален патронаж“ разполага с медицински персонал, психолог и социален работник, които са на разположение при необходимост.

Заявления за доброволчество могат да се получат на място в Градска библиотека "Паисий Хилендарски" в града. Библиотечният екип остава съпричестен  към разрешаването на кризата, като на гореспоменатия телефон (0331 68 165) граждани могат да потърсят и информация, свързана с разпространието, превенцията и ограничаването на COVID-19, както и за с работата на институциите.

Възрастните хора могат да се обаждат, ако имат нужда и от подкрепа или изслушване и съдействие.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина