Момиче от Асеновград се озова в ареста заради приятеля си наркодилър

Автор: Plovdiv Now 52031
Момиче от Асеновград се озова в ареста заради приятеля си наркодилър

Млади мъж и жена, живеещи в Пловдив на семейни начала, са били задържани от полицаи на Шесто РУ заради притежание и разпространение на дрога.

Момичето е на 19 години и е от Асеновград. Служители са посетили и претърсили жилището на улица «Сполука» в Пловдив. Там те са намерили и иззели два найлонови плика със суха растителна маса, 1 найлонова торба със 6 броя найлонови ъгълчета, завързани на възел, съдържащи бяло прахообразно вещество и 28 броя найлонови ъгълчета съдържащи суха зелена листна маса и сума пари.

Ескпертната справка е показала, че сухата зелена листна маса във всички обаковки е марихуана с тегло 21 грама, а бялото прахообразно вещество не съдържа наркотични вещества.

На 28 януари жената е била задържана в ареста за срок до 24 часа. Нейният 37-годишен партньор от Пловдив, с когото тя е живеела на семейни начала, е бил задържан вчар сутринта. Мъжът е криминално проявен и осъждан. Криминалистите са установили, че той е съпричастен към съхранението на иззетите наркотични вещества.

Задържан е бил също в ареста на Шесто РУ за срок до 24 часа, а момичето е било разпитано в качеството му на свидетел и освободено. След доклад на случая в прокуратурапа е започнато бързо производство за престъпление Наказателния кодекс. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина