Многофункционалната зала в Асеновград се превръща в гордост и емблема на библиотеката

Автор: Plovdiv Now 8591
Многофункционалната зала в Асеновград се превръща в гордост и емблема на библиотеката

Една от най-големите придобивки за Градската библиотека „Паисий Хилендарски“ в Асеновград за 2018 година е мултифункционалната зала „Коста Форев“, каза за Радио „Фокус“- Пловдив директорът на библиотеката Милена Марковска.

Залата е направена по проект „Трансформиране на стаята на приказките в мултифункционална зала „Коста Форев“ с подкрепата на Община Асеновград, който е реализиран в продължение на три години. Залата е гордост и емблема за библиотеката.  Използват се традиционни средства и съвременни технологии. С помощта на дигитализацията се повишава интересът на децата към книгите и изкуствата.

Друг успешен проект на Градската библиотека в Асеновград е „Завръщане към корените“, който е финансиран от общинската фондация „Пловдив 2019“ и е част от програмата на „Пловдив-Европейска столица на културата 2019“. Проектът е насочен към традиционната българска шевица, нейното значение и смисъл. Отворени са били работилници както в Асеновград, така и в село Тополово. Инициативата прищключва с изложба, която ще бъде пътуваща през следващите няколко години и ще достигне до много широка аудитория.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина