Медицинските сестри в Асеновград на протеста днес: Здравеопазването е съсипано, страдат пациентите, страдаме и ние

Автор: Plovdiv Now 5506
Медицинските сестри в Асеновград на протеста днес: Здравеопазването е съсипано, страдат пациентите, страдаме и ние

Медицинските сестри и акушерките от болницата в Асеновград бяха част от националния протест днес и в 15,00 часа излязоха пред лечебното заведение.

Припомняме, че исканията  на медиците от цялата страна остават същите, както и на първия протест на 1 март. Настояват за еднаква основна заплата за всички специалисти по здравни грижи независимо от местоработата или собствеността на болницата в размер на две минимални работни заплати за страната, връщане на медицинските стандарти, възможност за регламентирана сестринска и кинезитерапевтична практика, промяна в категорията труд, премахване на търговските дружества в здравеопазването.

Също така искат допълнителните възнаграждения и техните размери да са с регламентирани правила (в зависимост от натовареността), по-високо заплащане на нощния труд, допълнително заплащане за работа в Спешно и ОАИЛ, клас прослужено време 1.2% на година, както и сключване на колективен трудов договор на национално ниво, задължителен за всички структури в здравеопазването.  

Снимки: tvsatcom

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина