Ремонтират 5 учебни заведения в Асеновград със 7 млн. лв.

Автор: Plovdiv Now 4972
Ремонтират 5 учебни заведения в Асеновград със 7 млн. лв.

Със символична първа копка днес беше даден старт на основния ремонт в две училища и три детски градини на територията на Асеновград. За ремонта им са заделени 6 779 317,05 лв., които представляват 100 % безвъзмедна финансова помощ по проект за внедряване на мерки за енергийна ефективност на сградите на детски градини, модернизация на училища и рехабилитация на дворните им пространства.

Началото на строително-ремонтните дейности беше поставено с шампанско и водосвет в гимназия „Св. Княз Борис I“. Предвидените за изпълнение мерки са свързани с подобряването на енергийната ефективност, модернизация и рехабилитация на три детски градини - ДГ "Надежда", ДГ "Зорница" и ДГ "Пролет", и две училища - СУ "Св.св. Кирил и Методий" и СУ "Св.Княз Борис I".

В проекта са заложени и дейности, свързани с доставка на обзавеждане и оборудване, като част от цялостната модернизация на сградите и прилежащите им пространства. Предвидени са дейности осигуряващи достъпна  архитектурна среда, благоустрояване на дворните пространства, изграждане на нови площадки за спорт и игра, обособяване на нови озеленени пространства.

След реконструкцията близо 2000 деца ще могат да спортуват в изцяло обновени дворни пространства в петте образователни обекта.

 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина