Край на неправилно паркираните коли в Асеновград в близко бъдеще! Паяк влиза в действие

Автор: Plovdiv Now 13492
Край на неправилно паркираните коли в Асеновград в близко бъдеще! Паяк влиза в действие

Нова обществена поръчка ще обяви Община Асеновград в съвсем близко бъдеще. Целта е да се намери механизъм за справяне с проблема с неправилно паркираните автомобили в града. Поръчката ще е с предмет техническо обслужване на дейността по принудително отстраняване на неправилно паркирани МПС на територията на град Асеновград, съобщава tvsatcom.bg.

Поръчка ще бъде обявена през септември, като репатрирането следва да се изпълнява със специализиран автомобил или с т.нар. “паяк”. Репатрираните автомобили ще се извозват от мястото, където са паркирани неправилно, до обособения наказателен паркинг. Фирмата, която бъде избрана за изпълнител, ще трябва да осигури най-малко двама шофьори с минимум 3-годишен опит в управлението на краново устройство. Участниците в обществената поръчка трябва да притежават лиценз за обществен превоз на пътници и товари.

Срокът на действие на договора ще е една година. Максималната прогнозна стойност на поръчката ще бъде в размер на около 90 хил.лв. Община Асеновград, като възложител, ще изплаща на изпълнителя процент от таксата, определена за репатрирането, като максималната стойност ще бъде 50%. Общината ще е ангажирана с осигуряване на служител от звеното за контрол, специализиран наказателен паркинг с охрана, необходимите пътни знаци и маркировки.

Ще бъдат репатрирани единствено автомобили, които са паркирани в нарушение със Закона за движение по пътищата или Общинските наредби, както и че не се предвижда разширение на т.нар. “синя зона” в града. Градоначалникът посочи още, че ако фирмата-изпълнител реши да не използва закупения от Общината паяк, той ще влезе в употреба по друг начин – например за преместване на автомобили, които не са в движение и заемат паркоместа.

Междувременно са предвидени и срещи с представители на районното полицейско управление и противопожарната служба за обсъждане на подхода за решаване на проблема с неправилно паркираните МПС.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина