Коли пометоха пешеходки в Асеновград и Пловдив, две от тях са с фрактури

Автор: Plovdiv Now 7371
Коли пометоха пешеходки в Асеновград и Пловдив, две от тях са с фрактури

Три пешеходки са пострадали при пътни инциденти през изминалото денонощие, една в Асеновград и две в Пловдив.

Единият случай е с 48-годишна жена в Асеновград. Сигналът е подаден в следобедните часове на вчерашия ден. При движение по улица «Васил Левски» 43-годишна водачка на Пежо, приближавайки пешеходна пътека, е отнела предимството на преминаващата пешеходка. Пострадалата е прегледана в болнично заведение, но е освободена за лечение в дома си само с леки охлузни рани. На мястото на произшествието е извършен тест за  употреба на алкохол от водачката, който се е оказал отрицателен.

По-сериозно е пострадала 68-годишна жена, която е с фрактура на глезен при пътен инцидент в Пловдив. 53-годишен шофьор на камион е отнел предимството на пресичаща жена. Мястото на произшествието е кръстовището на бул. «Пещерско шосе» и «Царевец». Алкохолната проба на вода е отчела, че е шофирал под въздейстиве на 0,27 промила алкохол.

На пешеходна пътека пострада и друга, 46-годишна, пловдивчанка. В ранните часове на вчерашния ден на улица «Брезовско шосе» 55-годишна водачка на лек автомобил Опел е отнела предимството на пресичаща пешеходка. Пострадалата е жителка на село Строево и е настанена в болнично заведение с фрактура на десен крак. Управлявалата превозното средство е задържана в полицейския арест на Трето РУ за срок до 24 часа.

Снимка: илюстративна.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина